Massage Breda

De kans dat een veldvoetballer een blessure oploopt waarvoor behandeling op de spoedeisende hulp nodig is, is bijna drie keer zo groot als bij andere sporten. Naast trauma’s aan de knie en de enkel komen verschillende gradaties van spierblessures in het bovenbeen veel voor. Het betreft dan meestal de hamstrings.

Een uitbreiding van de preventieve mogelijkheden van Massage Breda Hans Hermens de sportmasseur zou deze cijfers wellicht wat naar beneden kunnen bijstellen.

Preventie in het voorkomen van vooral hamstringblessures heeft dus hoge prioriteit. Een handige trainingsopbouw en wedstrijdritme zijn vanzelfsprekend enkele belangrijke aandachtspunten voor de voetballers en de trainer. Een goede spierdoorbloeding, een natuurlijke spiertonus in de rusttoestand, de afwezigheid van actieve triggerpoints, een soepele fascie en onderhuids bindweefsel én een volledige gewrichtsmobiliteit van het knie-, heup- en S.I.-gewricht, alsmede de lumbale wervelkolom zijn belangrijke aandachtspunten voor de sportmasseur. Hans Hermens van Breda Massage kan u daar uitstekend bij helpen.